Jan-Jelle Kester

Trainer/consultant

Als klein kind wilde ik al van allerlei dingen weten hoe ze werken – en die interesse is altijd gebleven. En hoe mooi is het als je dan ook kan helpen bij complexe vraagstukken door zelf de oplossing te maken! Door die interesse kijk ik naar hoe de technologie die ik gebruik onder de motorkap werkt, wat vaak nieuwe inzichten oplevert. Binnen het vakgebied van software engineering ligt mijn interesse in het realiseren van begrijpelijke, goed gestructureerde code. Daarnaast zoek ik altijd naar patronen om software robuuster te maken, om te kans op fouten in de toekomst te verkleinen.

Tijdens mijn studie Technische Informatica op de Universiteit Twente maakte ik kennis met lesgeven door de minor lerarenopleiding, en dat beviel me zo goed dat ik daarna nooit meer gestopt ben met lesgeven naast mijn andere werkzaamheden. Een van de leukste aspecten van lesgeven is om de aansluiting met het kennisniveau van studenten te vinden en vanaf daar de kennis stapsgewijs verder uit te breiden. Het geeft mij daarnaast veel voldoening om mensen een onderwerp echt te laten begrijpen zodat ze hier zelf over kunnen redeneren, en na een training dus ook zelf verder kunnen leren.

Bij Info Support ben ik naast mijn werkzaamheden als consultant en docent ook betrokken bij het Research Center en begeleid ik regelmatig afstudeerders bij hun afstudeeronderzoek. Naast mijn werk in de IT doe ik met veel plezier vrijwilligerswerk bij een klein theater als licht- en geluidstechnicus.

Een van de leukste aspecten van lesgeven is om de aansluiting met het kennisniveau van studenten te vinden en vanaf daar de kennis stapsgewijs verder uit te breiden