Web-scale Architectures

Get ready for web-scale architectures

Als Info Support merken we dat de eisen die onze klanten stellen aan maatwerksystemen sterk veranderen. Hierbij zien we vooral dat de eisen op het gebied van beschikbaarheid van de systemen scherper worden gesteld. Als voorheen een systeem 1 of 2 dagen uit de lucht was vanwege een upgrade, dan werd dat geaccepteerd. Tegenwoordig zien we steeds meer de wens om “de winkel” continu open te kunnen houden, ook tijdens upgrades. Een aanpak als Continuous Delivery kan hierbij helpen. Tevens denken onze klanten steeds vaker op grotere schaal en zien zij Cloud Computing als een volgende stap om hun bedrijfsmodellen te kunnen innoveren en de interactie met hun klanten beter vorm te geven. Daarbij worden ook verschillende devices ingezet en wordt goed gekeken naar de gebruikerservaring (performance, reactietijden, enzovoorts). Deze beweging wordt in de IT-industrie ook wel de beweging naar ‘web-scale IT’ genoemd.

Om dergelijke systemen op een goede manier te bouwen, is een bijbehorende web-scale architectuur nodig. Denk daarbij o.a. aan de beweging van SOA naar Microservices, van synchrone communicatie naar asynchrone communicatie (op basis van events), eventual consistency, het inzetten van CQRS als patroon, enzovoorts.

Aan de slag met web-scale architectures

Wilt u ook aan de slag met web-scale architectures, maar weet u nog niet hoe of waar te beginnen? Onderstaand schema geeft een idee van een aantal trainingen waarmee u uw kennis kunt verbreden. Voor een persoonlijk advies op maat kunt u ons bereiken via telefoonnummer 0318-501119.

Web-scale training


WebScale Architecture

Developing RESTful Web Services with Java

Developing ASP.NET MVC 5 Web Applications

Azure trainingen