Cyber Security Fundamentals

Inschrijven Training Cyber Security Fundamentals

Info Support Cursuscode
CYBSEC
Leverancier
IMF
Duur
4 dagen

Schriftelijke cursus over cyber security die tevens opleidt voor het Cyber Security Fundamentals Certificaat (CSX) van ISACA

Cursusbeschrijving

Deze Cyber Security cursus is de enige Nederlandstalige schriftelijke cursus die - tevens - opleidt voor het wereldwijd erkende Cyber Security Fundamentals certificaat van ISACA. Dit certificaat is onderdeel van ISACA’s nieuwe Cyber Security Nexus (CSX) kennisplatform. Het platform is gericht op de professionalisering van Cyber Security professionals wereldwijd. De Nexus is het security kennisplatform waar alles samenkomt: kennis, tools, guidance en connecties. De inhoud van het Cyber Security Fundamentals lesprogramma sluit aan bij het US NICE framework dat is ontwikkeld door een internationaal team van 20 Cyber Security professionals. Behandeld worden onderwerpen als implementatietips, risicomanagement, audits en het IT-inrichtingsraamwerk COBIT.

Deze actuele cursus biedt echter veel meer dan enkel een gedegen voorbereiding op het ISACA Cyber Security Fundamentals examen en reikt u concrete kennis, inzicht en vaardigheden aan waarmee u Cyber Security binnen uw eigen organisatie naar een hoger plan tilt. U leert het juiste beveiligingsniveau bepalen, realiseren en borgen. Zo draagt u bij aan het behalen van uw organisatiedoelen.

Inhoud
Deze schriftelijke cursus bestaat uit 9 lessen (studieduur van minimaal 4 uur per les) en behandelt Cyber Security in al haar facetten. Daarnaast worden de 5 domeinen van het ISACA Cyber Security Fundamentals examen behandeld:
1. Cyber Security concepts
2. Cyber Security architecture principles
3. Security of networks, systems, applications and data
4. Incident response
5. Security implications and adoption of evolving technology
In de lessen wordt uitvoerig aandacht besteed aan de onderwerpen van het Cyber Security Fundamentals examen. U kunt uzelf trainen met behulp van oefenexamenvragen. Naast de verplichte kennis voor het Cyber Security examen van ISACA is de cursus voorzien van tal van praktijkvoorbeelden van de docenten en wordt tevens de vertaalslag gemaakt vanuit de Amerikaanse situatie naar de Nederlandse praktijk.
Ook als u niet gecertificeerd wilt worden is deze Cyber Security cursus een absolute kennisverrijking! De cursus gaat namelijk verder en dieper en is breder dan enkel de eisen die aan de Cyber Security Fundamentals certificering van ISACA worden gesteld.

Cursusopzet
De lessen zijn voorzien van toetsvragen en antwoorden, literatuurverwijzingen en praktijkvoorbeelden.
Daarnaast kunt u uzelf trainen voor het ISACA Cyber Security Fundamentals examen aan de hand van oefenexamenvragen (examen is niet inbegrepen).

Vanaf het moment dat de Cyber Security cursus start, ontvangt u met een wekelijkse regelmaat een lesdeel thuis of op uw werkadres. Voor de bestudering van een lesdeel moet u rekenen op een studieduur van ongeveer 4 á 5 uur. Indien u in een ander tempo wilt studeren of als u alle lesdelen in één keer wilt ontvangen, dan is dit altijd mogelijk. Ook als u op een ander moment met de cursus wilt starten kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier.

Doelgroep
U wilt adequate Cyber Security realiseren op operationeel, tactisch en strategisch niveau? Dan is dit de training voor u. U krijgt inzicht in standaarden en best practices en u ontwikkelt vaardigheden voor de effectieve implementatie van Cyber Security. Qua functionarissen denken wij aan (internet) security officers, informatiemanagers, hoofden IT/automatisering, security managers, adviseurs IT-/internetsecurity, systeem- en netwerkbeheerders, risk managers, applicatiebeheerders, webbeheerders, IT managers en IT auditors.

Deze schriftelijke cursus wordt verzorgd door een partner van Info Support; een eventuele kortingsregeling met Info Support is hier niet van toepassing.
Wanneer u zich inschrijft met een Info Support Master Key Card worden extra dagen in rekening gebracht. Neem contact op met Info Support voor meer informatie.

Cursusdata, locaties en tarief

Startdatum Locatie Inschrijven
2 april 2019 Partner NL inschrijven

Het tarief voor deze training is € 3.280,00 per persoon.

Neem contact met ons op indien er geen (geschikte) datum gevonden kan worden.

Indien u deze training in Mechelen wilt volgen, neem dan contact op met ons via dit e-mailadres of bel naar +32 (0)15 28 63 70.

Cursusinhoud

 • Cyber Security - basisprincipes en definities
 • Security architectuur en netwerkbeveiliging
 • Bedreigingen en kwetsbaarheden van systeem- en applicatie security
 • Herkennen van malware analysis concepten en methodologieën
 • SIEM en SOC - het digitale cyberbeveiligingsalarm
 • Incident management in het kader van Cyber Security
 • Business Continuity Planning (BCP) en Disaster Recovery
 • Business Continuity Planning (BCP) en Disaster Recovery
 • Identity Management & Access Control (IAM)

Benodigde voorkennis

De schriftelijke Cyber Security cursus is geschreven op HBO-niveau.

Cursusmateriaal

 • Digitaal of hardkopy.
 • De cursusmap vormt na afsluiting van de cursus een waardevol en praktisch naslagwerk o.m. ter voorbereiding op het Cyber Security Fundamentals examen van ISACA.

Doelgroep

 • Ontwikkelaar
 • Beheerder
 • Infrastructuur Specialist
 • IT Architect
 • Informatie Analist

Heeft u vragen?

U kunt ons telefonisch bereiken via de volgende nummers:
Nederland: +31 318 501 119
België: +32 15 286 370

Stuurt u liever een mail?
Nederland: training.nl@infosupport.com
België: training.be@infosupport.com

Inschrijven Training Cyber Security Fundamentals

Info Support Course code
CYBSEC
Supplier
IMF
Length
4 days

Course outline

This course is available in Dutch only!

Course dates, locations and price

Startdate Location Register
2 April 2019 Partner NL register

The price for this course is € 3,280.00 per person.

Please contact us for other (suitable) dates and/or location.

If you want to follow this course in Mechelen, please contact us at this email adress or call +32 (0)15 28 63 70.

Target Audience

 • Developer
 • Administrator
 • Infrastructure Expert
 • IT Architect
 • Information Analyst

Do you have any questions?

You can reach us through the following numbers:
Netherlands: +31 318 501 119
Belgium: +32 15 286 370

Rather send an email?
Netherlands: training.nl@infosupport.com
Belgium: training.be@infosupport.com