Certified Business Intelligence Professional (CBIP) Compact Training

Inschrijven Training Certified Business Intelligence Professional (CBIP) Compact Training

Info Support Cursuscode
CBIP
Leverancier
IMF
Duur
5 dagen

Deze cursus leidt u op voor de enige officiële persoonscertificering voor Business Intelligence: Certified Business Intelligence Professional (CBIP) van TDWI

Cursusbeschrijving

Het ultieme doel van deze 'CBIP Compact Training' is om u in de kortst mogelijke tijd te laten slagen voor het CBIP examen. Deze training is daarom opgebouwd aan de hand van examenvragen. Daarnaast wordt het vakgebied door middel van een optimale mix van theorie en praktijk uitvoerig behandeld. Naast de toepassing van Business Intelligence worden ook de organisatie rondom Business Intelligence en Business Analytics behandeld en de trends in dit vakgebied. U leert hoe u Business Intelligence implementeert, effectief inzet en met analytics meerwaarde haalt uit uw data.

Ook het ontwerpen en implementeren van een Data Warehouse komt uitgebreid aan de orde. Behandeld worden onder meer de technieken en methoden om een Data Warehouse te ontwerpen en data te extraheren uit bronnen en te transformeren tot informatie. U leert een Data Warehouse voor uw organisatie te beheren en u krijgt inzicht in diverse DWH architectuurvisies en in het proces om een Data Warehouse te implementeren. Al met al toch een complete Business Intelligence opleiding binnen een beperkt aantal lesdagen.

Voor wie?
Deze CBIP Compact Training is specifiek opgezet om u te laten slagen voor het CBIP examen van TDWI. Wilt u daarnaast in no time alle relevante expertise in huis hebben die nodig is voor een doelmatige aanpak van complexe Business Intelligence vraagstukken, dan is dit de opleiding voor u.

De opleiding leent zich uitermate goed om met uw voltallige team CBIP gecertificeerd te worden. Daarnaast is de opleiding bedoeld voor eenieder die betrokken is bij de informatievoorziening ter ondersteuning van strategische en tactische besluitvormingsprocessen. Te denken valt aan BI specialisten, Data Warehouse specialisten, business- en informatieanalisten, informatiemanagers, informatiearchitecten, data-analisten, financieel managers en marketing specialisten.

Examen en certificering
Het CBIP examen bestaat uit 3 deelexamens (2 verplichte examens en 1 keuze-examen) van elk een halve dag die in 2 dagen worden afgenomen. De verplichte examens zijn:
- Information Systems Core of Business Core Examination; en
- Data Foundation.

De keuze-examens zijn:
- Information Technology Management; of
- Business Intelligence & Analytics; of
- Data Management Core; of
- Data Integration and interoperability.

U kunt tot aan de laatste dag voor het examen bepalen welk keuze-examen u wilt afleggen. Deze CBIP Compact Training bereidt u, naast de verplichte examens, in principe voor op de meest gevraagde keuze-examens: Business Intelligence & Analytics en Data Management Core.

Literatuur
Bij de CBIP Compact Training ontvangt u de verplichte literatuur. Mocht u zich verder in het vakgebied willen verdiepen, dan raden wij tevens aan:
- Business Intelligence en Datawarehousing, Karien Verhagen; en
- De Intelligente Organisatie, Daan van Beek.

Studiebelasting
De praktijkgerichte CBIP Compact Training bestaat uit 5 lesdagen. Voordat de CBIP Compact Training van start gaat, ontvangt u de bij de training verplichte literatuur en enkele handige internet links. Qua voorbereiding moet u rekenen op ongeveer 4 uur. Daarnaast bent u in totaal zo'n 45 uur kwijt aan het bestuderen van de literatuur, internetartikelen en het doornemen van de hand-outs die aan het begin van elke trainingsdag worden uitgereikt. Wanneer u het CBIP examen wilt afleggen moet u rekening houden met 20 extra studie-uren.

Het CBIP examen is niet inbegrepen. Het inschrijfgeld voor de 3 CBIP examens bedraagt € 975,- per persoon (excl. BTW).

Deze training wordt verzorgd door en op locatie van een partner van Info Support; een eventuele kortingsregeling met Info Support is hier niet van toepassing.
Wanneer u zich inschrijft met een Info Support Master Key Card worden extra dagen in rekening gebracht.
Neem contact op met Info Support voor meer informatie.

Cursusdata, locaties en tarief

Startdatum Locatie Inschrijven
12 april 2019 Partner NL inschrijven

Het tarief voor deze training is € 3.980,00 per persoon.

Neem contact met ons op indien er geen (geschikte) datum gevonden kan worden.

Indien u deze training in Mechelen wilt volgen, neem dan contact op met ons via dit e-mailadres of bel naar +32 (0)15 28 63 70.

Cursusinhoud

 • Business Intelligence (BI) – kick-off
 • Data Warehousing / BI architectuur & infrastructuur
 • BI instrumenten
 • BI als proces & project / organisatie
 • BI thema’s
 • Big Data en Analytics
 • BI in de praktijk

Benodigde voorkennis

Wanneer u zich als Certified Business Intelligence Professional (CBIP) wilt certificeren dient u minimaal 2 tot 4 jaar werkervaring in het Business Intelligence vakgebied te hebben. De CBIP certificering is drie jaar geldig. Hercertificering is mogelijk door opnieuw examen te doen of door te voldoen aan de CBIP hercertificeringsvoorwaarden.

Cursusmateriaal

 • De training bestaat uit tal van oefenexamenvragen, presentaties en uitgebreid lesmateriaal. U ontvangt bij deze opleiding tevens de volgende verplichte literatuur:
 • The Data Warehouse Lifecycle Toolkit, Ralph Kimball et al.; en
 • de TDWI CBIP Examinations Guide.
 • Deze publicaties zijn een onmisbare voorbereiding op het officiële CBIP examen van TDWI en zijn daarnaast ook uitstekende naslagwerken met tal van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Doelgroep

 • Data Engineer
 • Informatie Analist

Heeft u vragen?

U kunt ons telefonisch bereiken via de volgende nummers:
Nederland: +31 318 501 119
België: +32 15 286 370

Stuurt u liever een mail?
Nederland: training.nl@infosupport.com
België: training.be@infosupport.com

Inschrijven Training Certified Business Intelligence Professional (CBIP) Compact Training

Info Support Course code
CBIP
Supplier
IMF
Length
5 days

Course outline

This class will be conducted entirely in Dutch

Course dates, locations and price

Startdate Location Register
12 April 2019 Partner NL register

The price for this course is € 3,980.00 per person.

Please contact us for other (suitable) dates and/or location.

If you want to follow this course in Mechelen, please contact us at this email adress or call +32 (0)15 28 63 70.

Target Audience

 • Data Engineer
 • Information Analyst

Do you have any questions?

You can reach us through the following numbers:
Netherlands: +31 318 501 119
Belgium: +32 15 286 370

Rather send an email?
Netherlands: training.nl@infosupport.com
Belgium: training.be@infosupport.com