Big Data opleiding

Inschrijven Training Big Data opleiding

Info Support Cursuscode
BDF
Leverancier
IMF
Duur
3 dagen

Big Data opleiding (inclusief examen) leidt onder meer op voor het officiële internationale Big Data Foundation certificaat

Cursusbeschrijving

In deze certificerende Big Data opleiding leert u wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden van Big Data zijn voor uw organisatie. U krijgt een overzicht van verschillende relevante Big Data strategieën, Big Data systemen en Big Data architectuur principes. U krijgt inzicht in het Big Data analyse proces en u leert vanuit gestructureerde en ongestructureerde data te werken. U krijgt kennis van reporting, Online Analytical Processing (OLAP), datamining, predictive algoritmen en data selectie. U leert wat data lakes en data reservoirs zijn. U weet hoe u verschillende architectuurvormen kunt gebruiken en u kent het verschil tussen stand alone en hybride structuur. Daarnaast leert u om te gaan met Hadoop, Hortonworks, Cassandra, HDFS, Pig, Hive en HCat. Tevens maakt u kennis met analyse-, datamining- en visualisatie tools. Als laatste komt de ethiek van Big Data aan bod. Schrijf u vandaag nog in voor deze boeiende en certificerende Big Data opleiding of reserveer alvast een plaats!

De Big Data Foundation opleiding is geaccrediteerd door het International Software Quality Institute (iSQI). iSQI is een toonaangevend en onafhankelijk certificeringsinstituut dat jaarlijks ruim 15.000 professionals certificeert in meer dan 90 landen en in 10 talen. Met het Big Data Foundation certificaat bent u gecertificeerd volgens de ISO normen 9001 (Quality Standard) en 17024 (Certified Certification Body). De Big Data Foundation certificering is leveranciersonafhankelijk en is ontwikkeld door vooraanstaande Big Data experts.

Examen
Het Engelstalige Big Data Foundation examen is een multiple choice, gesloten boek, examen dat uit 40 vragen bestaat. Op de derde dag wordt u met name voorbereid op het officiële Big Data Foundation examen van iSQI. De organisatorische en operationele aspecten van het examen worden behandeld. Bovendien gaat u aan de slag met het maken van oefenvragen. Deze intensieve training sluit u af met het officiële Big Data Foundation examen op een dag en tijd naar keuze. U ontvangt hiervan een examenvoucher. Het examen is computer based en kunt u afleggen bij een van de vele testcentra van Pearson VUE. De Big Data Foundation examens worden het hele jaar door afgenomen. Wanneer u minimaal 26 van de 40 (65%) vragen goed heeft beantwoord bent u geslaagd. Het examen duurt 60 minuten. U ontvangt ter voorbereiding op het examen tevens een exemplaar van het boek 'Succes met Big Data'. Deze intensieve training sluit u af met het officiële Big Data Foundation examen op een dag en tijd naar keuze. U ontvangt hiervan een examenvoucher.

Voor wie?
De Big Data opleiding is bestemd voor alle professionals die in hun werk te maken hebben met grote hoeveelheden data en die een gedegen theoretische en praktische basis willen leggen op het gebied van Big Data. Wij denken hierbij aan Big Data projectmanagers, Business Intelligence (BI) managers en consultants, IT managers, business development managers, data analisten, business analisten, datawarehouse analisten, informatie architecten, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers, business managers, business process eigenaren en innovatie managers.

Windows laptop vereist
Als deelnemer aan de Big Data opleiding dient u te beschikken over een Windows laptop waarop geïnstalleerd en gekopieerd mag worden vanaf een USB stick.

Big Data – wat is het?
Als uw organisatie werkt met een of meerdere datasets die te groot zijn om met reguliere database managementsystemen te onderhouden, dan kunt u spreken van Big Data. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Dit komt doordat mensen steeds meer data opslaan in de vorm van bestanden (foto’s en films, bijvoorbeeld op Facebook of YouTube) maar ook doordat steeds meer apparaten zelf data verzamelen, opslaan en uitwisselen (Internet of Things (IoT)). Daarnaast komen er steeds meer sensordata beschikbaar.
De opslag van deze gigantische hoeveelheden data is een uitdaging, maar het analyseren van deze data is de grootste uitdaging waar uw organisatie voor staat. Deze data bevatten immers een schat aan informatie voor onder meer marketing doeleinden.

Big Data – waarom?
De verwachtingen rondom Big Data zijn hooggespannen. 75% van de bedrijven verwacht binnen het jaar rendement uit Big Data en data analytics te halen. Helaas kloppen de verwachtingen niet met de werkelijkheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gebrek aan expertise en slechte datakwaliteit de belangrijkste oorzaken zijn van falende Big Data projecten.

Big Data is hot
Big Data is hot en iedereen heeft het erover. Maar wat betekent Big Data nu eigenlijk voor uw organisatie? Vaststaat dat Big Data de komende jaren het leven van veel organisaties drastisch zal veranderen. Sommige experts verwachten zelfs dat uw organisatie over enkele jaren niet meer zal bestaan als u nu niet aan de slag gaat met Big Data… In ieder geval (hoog) tijd om een beter begrip te krijgen van wat Big Data is en hoe u een succesvolle Big Data strategie ontwikkelt.

Deze training wordt verzorgd door en op locatie van een partner van Info Support; een eventuele kortingsregeling met Info Support is hier niet van toepassing.
Wanneer u zich inschrijft met een Info Support Master Key Card worden extra dagen in rekening gebracht.
Neem contact op met Info Support voor meer informatie.

Cursusdata, locaties en tarief

Startdatum Locatie Inschrijven
18 september 2020 Partner NL inschrijven
9 november 2020 Partner NL inschrijven

Het tarief voor deze training is € 2.680,00 per persoon.

Neem contact met ons op indien er geen (geschikte) datum gevonden kan worden.

Indien u deze training in Mechelen wilt volgen, neem dan contact op met ons via dit e-mailadres of bel naar +32 (0)15 28 63 70.

Cursusinhoud

 • Analyse strategie
 • Waar komt data vandaan binnen een organisatie?
 • Databases
 • ER-schema
 • Model gedreven opslag
 • Analyse mogelijkheden
 • Visualisatie van gegevens
 • Data gedreven opslag
 • Big Data: wat is het? Hoe is het ontstaan?
 • Architectuur voor Big Data verwerking/bewerking
 • IoT (Internet of Things)
 • Spelers binnen de Big Data wereld
 • Datamining
 • Machine Learning
 • Hoe werken de verschillende data analyse technieken precies? Voorbeelden
 • Wat doen R en python?
 • Big Data Foundation examen: voorbereiding en oefentoets

Benodigde voorkennis

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze opleiding en te slagen voor het Big Data Foundation examen. De opleiding wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.

Cursusmateriaal

 • Opleidingsmateriaal, voucher voor het iSQI Big Data Foundation examen en een exemplaar van het boek 'Succes met Big Data'

Doelgroep

 • Data Solutions Specialist
 • Informatie Analist

Heeft u vragen?

U kunt ons telefonisch bereiken via de volgende nummers:
Nederland: +31 318 501 119
België: +32 15 286 370

Stuurt u liever een mail?
Nederland: training.nl@infosupport.com
België: training.be@infosupport.com

Inschrijven Training Big Data opleiding

Info Support Course code
BDF
Supplier
IMF
Length
3 days

Course outline

This class will be conducted entirely in Dutch

Course dates, locations and price

Startdate Location Register
18 September 2020 Partner NL register
9 November 2020 Partner NL register

The price for this course is € 2,680.00 per person.

Please contact us for other (suitable) dates and/or location.

If you want to follow this course in Mechelen, please contact us at this email adress or call +32 (0)15 28 63 70.

Target Audience

 • Data Solutions Specialist
 • Information Analyst

Do you have any questions?

You can reach us through the following numbers:
Netherlands: +31 318 501 119
Belgium: +32 15 286 370

Rather send an email?
Netherlands: training.nl@infosupport.com
Belgium: training.be@infosupport.com