Mobile

Get ready for Mobile

Dat mobiele oplossingen niet meer weg te denken zijn, daar hoeven we niemand meer van te overtuigen. Maar als je wilt starten met mobile development, waar begin je dan? Welke verschillende populaire platformen voor de front-end ontwikkeling kennen we en welke technologiestacks worden overal ondersteund? Met andere woorden: wat moet je weten om jezelf mobile development expert te kunnen noemen?

Bij nieuwe en bestaande projecten waar front-end ontwikkeling wordt gedaan, is tegenwoordig veel keuze tussen verschillende technologieën en technieken.

Zo zijn er webtechnologie, native development en tussenliggende technologieën.

Grote voordelen van het gebruik van webtechnologie in mobile development zijn de lage leercurve, de generieke ontwikkeltools en -technieken en de brede adoptie op de verschillende platformen en verschillende besturingssystemen. Echter, niet alles is mogelijk met pure webtechnologie. Daarnaast zijn de integratie en look and feel van een webgebaseerde applicatie niet zo vloeiend als die van een applicatie die is ontwikkeld en ontworpen in een native ontwikkelomgeving.

Naast ontwikkeling met webtechnologie kennen we dan ook verschillende native ontwikkelmogelijkheden. XCode is de ontwikkelomgeving voor iOS development, waarin geprogrammeerd wordt met Objective-C en Swift. Android Studio/Eclipse is de ontwikkelomgeving voor Android, waarin geprogrammeerd wordt in Java. Tenslotte wordt Visual Studio gebruikt als ontwikkelomgeving voor Windows Phone development, waarin geprogrammeerd wordt in C#.

Uit voorgaande blijkt wel dat er behoorlijk wat tools, technieken en talen bestaan. Heel wat leerwerk wanneer je voor iedere omgeving een platformspecifieke versie wilt kunnen ontwikkelen. Xamarin is een framework dat mogelijk maakt applicaties te ontwikkelen in Visual Studio met C# voor de verschillende platformen, gebruikmakend van een behoorlijk generieke en dus gedeelde code base. Het grote voordeel voor mensen met C# kennis is dat zij met Xamarin mobile applicaties kunnen ontwikkelen voor de verschillende platformen, terwijl zij daarbij toch gebruik kunnen maken van bestaande en bekende producten en omgevingen zoals Microsoft Visual Studio en TFS.

Meer weten over Mobile Development?

Neem dan een kijkje op onze blogsite, waar veel achtergrondinformatie is te vinden; blogartikelen, een whitepaper, klantverhalen en de productbrochures.                                     

Word mobile development expert!

Ons Kenniscentrum verzorgt trainingen voor diverse platformen, zowel voor webtechnologieën als native ontwikkeling. In onderstaand schema vindt u een overzicht. Voor een persoonlijk advies vragen wij u graag om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 0318-501119.                     

Webtechnieken

Angular

JavaScript development

jQuery

HTML5/CSS3

Xamarin

Xamarin Fundamentals

Xamarin Advanced

Advanced

Android Development

Developing Applications for iPhone Operating System

Node.js

Mobile Security

Basis

Introduction to Android Development

Introduction to Developing Applications for iOS