Internet of Things

Get ready for Internet of Things

Technologie is overal om ons heen. Tegenwoordig is een smartphone, tablet of laptop al bijna niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Internet of Things (IoT) is de verzamelnaam van de volgende generatie van slimme apparaten, die zelfstandig bepaalde acties uit kunnen voeren met zo min mogelijk tussenkomst van een gebruiker. Deze apparaten doen dit omdat ze kunnen communiceren met andere apparaten, maar ook met personen.

Een van de meest voorkomende voorbeelden, is die van de Slimme Thermostaat. Deze maakt gebruik van sensoren om te kijken of het nuttig is om de temperatuur te verhogen door te controleren of iemand in huis is. Wanneer dit apparaat aan het internet is aangesloten, kan deze middels de weersverwachting en luchtvochtigheid controleren met welke sterkte de verwarming omhoog moet. Dit alles kan de thermostaat zonder tussenkomst van een persoon.

Sensoren helpen apparaten om slim te worden. Op basis van een hartslagmeter in een smartwatch kan de gebruiker zijn gezondheid in de gaten houden. Dit zorgt ook voor veel data waar informatie uit gehaald kan worden. Grote spelers zoals Apple en Google zien ook de potentie van IoT, en brengen daarvoor ook hun eigen producten op de markt. Al met al is IoT de volgende stap waar we heen gaan, waarbij één doel centraal staat: het gemak van de eindgebruiker vergroten.

Meer weten over Internet of Things?

Neem dan een kijkje op onze blogsite, waar achtergrondinformatie is te vinden; in de vorm van blogartikelen en informatie over evenementen waar we spreken over dit onderwerp.

Word IoT expert!

Wilt u ook aan de slag met Internet of Things, maar weet u nog niet hoe of waar te beginnen? Ons Kenniscentrum helpt u graag op weg! Onderstaand schema geeft een overview van diverse trainingen die gerelateerd zijn aan het onderwerp IoT. Maar we kunnen ook een persoonlijk opleidingsplan of coachingstraject verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 0318-501119

Webtechnieken

Angular

JavaScript development

jQuery

HTML5/CSS3

Xamarin

Xamarin Fundamentals

Xamarin Advanced

Advanced

Android Development

Developing Applications for iPhone Operating System

Node.js

Basis

Introduction to Android Development

Introduction to Developing Applications for iOS