Joris Nienkemper

Trainer/consultant

Ik vind mezelf eigenlijk niet zo interessant in het klaslokaal. Wie ben jij? Waar kom je vandaan? Wat wil je leren? Wat weet je al? Dat is wat ik interessant vind.

Aan mij dan de uitdaging om daar, gegeven de cursusstof, een zo’n goed mogelijk lespad bij te zoeken. Uiteraard doen we dat samen. Iedere cursus/training probeer ik op deze manier weer nieuw, uitdagend en relevant te maken. Dat lukt bijna altijd wel, waarbij ook vaak de deelnemers interessante stof en/of ervaring inbrengen. Het is geen eenrichtingsverkeer van docent naar studenten maar we leren juist ook van elkaar.

Als persoon ben ik nieuwsgierig naar de stof van de training en de mens achter de studenten. Die nieuwsgierigheid had ik al als klein jochie, toen vooral voor natuurkunde.

Na mijn studie aan de faculteit natuurkunde van de UVA heb ik daar ook een aantal jaar als toegevoegd docent gewerkt. De smaak van het lesgeven heb ik daar opgepikt en niet meer losgelaten. Inmiddels geef ik alweer ruim 20 jaar cursussen samen met andere enthousiaste en gepassioneerde collega’s bij Info Support. Ik vind het heerlijk om te doen.

Joris is een bevlogen docent die met veel enthousiasme, optimisme en kennis voor de klas staat. Hij heeft oog voor diversiteit binnen de groep en gaat hier agile/open minded mee om.

Joris Nienkemper
Joris Nienkemper